Vinteren er over os, og det betyder, at der er øget risiko for sne. Men har du helt styr på reglerne for snerydning? For i visse sammenhænge er det nemlig påkrævet, at sneen skal være ryddet, og potentielt glatte veje skal være saltede. Ellers udgør det nemlig en sikkerhedsrisikoLæs videre her, og bliv klogere på, hvad du skal gøre for at rydde sne på byggepladsen.   

Når det er vinter og koldt i Danmark, så følger risikoen for glatte veje og sne altid med. Sne og glatte veje medfører altid en øget risiko for ulykker på vejene. Derfor ser du altid køretøjer tidligt om morgenen eller sent om aftenen, der kører rundt med salt på vejene. Det er simpelthen en nødvendighed, hvis det skal nås inden morgentrafikken sætter i gang.  

Det hænger også sådan sammen, at hvis der sker et uheld på et fortov eller privat vej, så er det ejeren af grunden, der bærer ansvaret. Det betyder, at hvis du arbejder på en byggeplads, og du gerne ser, at vejene bliver saltet, så er det ejeren af grunden, du skal have fat i. Få styr på snerydning reglerne her og bliv klogere på dine muligheder.


Få ryddet sneen, inden den falder. Foto: Unsplash

Vigtigt at reglerne overholdes 

Sker der uheld på glatte veje eller i sneen kan det medføre store skader på både mennesker og materiel. Det er der selvfølgelig ingen, der ønsker. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvem du skal have fat på, hvis sneen falder, eller der bliver varslet frost. For det er altafgørende, at der bliver saltet, inden frosten får fat, ellers er der stor risiko for ulykker. Sker det på privat fortov, så ligger en eventuel erstatning også hos ejeren af grunden.  

Sneryddere er derfor også klar til at rykke ud med få timers varsel over hele landet. Selvom hvis temperaturen lige er ned og runde de 0 grader, så vil vejene stadig blive saltet. Ellers er risikoen simpelthen for stor. Og med det våde vejr vi har i Danmark, så er der altid stor risiko for glatte veje om vinteren.  

Er du ejer af en byggegrund eller på anden måde har ansvaret for snerydningen, så hav et nummer på en snerydder klar. Skulle uheldet være ude, så vil det nemlig være rigtig ærgerligt, hvis det skulle være på grund af manglende snerydning. Så læs reglerne grundigt, og find din nærmeste snerydder. Så er du godt dækket ind til vinteren.