Små og mellemstore virksomheden spiller en stor rolle i dansk økonomi, specielt indenfor byggeri. Det er netop de virksomheder, som er med til at skabe flest ny jobs og dermed vækst i samfundet. Derfor skal det heller ikke være besværligt at ansøge om et erhvervslån til din virksomhed, om du er håndværker, arkitekt, butiksejer eller noget helt tredje.

Værd at vide omkring Erhvervslån

Lånet kan bruges til at styrke den daglige drift, udvikle helt nye redskaber, udvide forretningen med nye lokaler eller måske til at indtage et helt nyt marked. Hvis overskuddet i virksomheden ikke er nok til at dække disse ting, så kan et erhvervslån gøre, at de alligevel bliver realiseret.

Et erhvervslån kan derfor ses som en investering i virksomheden, som gerne skulle skabe større omsætning og i sidste ende større profit. Et erhvervslån kan også være et kærkomment tilskud i virksomhedens indledende faser, hvor udgifterne ofte hober sig op. Dog vil det ofte være sværere at optage et lån som helt nyopstartet virksomhed, da låneudbyderne her løber en langt større risiko ved at låne dig pengene. Har du først optaget et erhvervslån, så kan du bruge pengene, som du vil, så længe det giver mening for din virksomhed. Det er dog vigtigt, at du tænker dig grundigt om, inden du optager et erhvervslån, så du ikke ender med at låne et større beløb, end du er i stand til at tilbagebetale.

Går du med tanker om at optage et erhvervslån, så kan du med fordel læse med nedenfor, hvor du får en grundig indføring i alt det, der er godt at være opmærksom på. Samtidig får du nogle brugbare fifs til, hvordan du finder det bedste og billigste erhvervslån for dig.

Erhvervslån

Sådan kreditvurderes din virksomhed

Det er ikke en selvfølgelighed, at en virksomhed kan få et erhvervslån. Forskellige banker og låneudbydere ser på forskellige faktorer, når de vurderer, om de vil tilbyde din virksomhed et lån. Nedenfor ser du, hvilke faktorer en bank typisk vil se på, hvis de skal tilbyde din virksomhed kredit eller et erhvervslån.

Væsentlige faktorer, som påvirker hvor meget din virksomhed kan låne og til hvilken pris.

Personerne bag virksomheden

Vurdering af personen eller personerne bag virksomheden er en vigtig faktor for at foretage en risikovurdering af virksomheden. Betalingsanmærkninger, gæld til andre låneudbydere, stabil indkomst, erfaring og en positiv kreditvurdering er alle faktorer, der spiller ind.

Cashflow

Cashflow, det vil sige opgørelsen over virksomhedens indbetalinger og udbetalinger over en bestemt tidsperiode. Den pengestrøm er en vigtig indikator for låneudbyderen for at se, hvordan virksomhedens likviditet ændrer sig. En række virksomheden genererer overskud, men kan have problemer med at største del af omsætningen ligger i en periode af, mens størstedelen af udgifterne ligge i en anden del.

Forretningsplan

Har du en forretningsplan med en tydelig strategi og implementeringsplan? Ved du, hvad dit kundesegment er? Er din virksomhed afhængig af nogle få kunder? Den gode forretningsplan tager højde for generelle forretningsrelaterede faktorer og tendenser og hjælper normalt långiveren til at føle sig sikker på at udstede et erhvervslån.

Historik vs. fremtid

En virksomhed med en lang historie går sædvanligvis ikke konkurs så ofte som nyopstartede eller “unge” virksomheder.

Styr på tallene / Budget

At der er styr på tallene og lagt et ordentligt budget er vigtigt for dig og banken. Som allerede nævnt er cash flow normalt vigtigere end det faktiske resultat. Hvor meget skylder virksomheden i lån til andre banker, hvor mange mennesker arbejder i virksomheden, hvordan ser virksomheden ud, hvad er vækstambitionen, detaljerne om, hvor meget virksomheden har brug for i lån til virksomheden – alt det, der kan være interessant at diskutere, inden låneudbydere kan godkende en ansøgning eller ej. Så det er vigtigt du har lagt et fornuftigt budget, gerne 1 år ud i fremtiden eller længere ud fra hvad der kan lade sig gøre.

Hvor kan jeg optage et erhvervslån?

Der findes mange forskellige udbydere af erhvervslån, og du kan derfor drage stor fordel af at slå koldt vand i blodet og sætte de forskellige udbydere op mod hinanden, inden du optager dit erhvervslån. Hos Letfinans.dk kan de hjælpe dig med at skabe et overblik over de forskellige udbydere, så du lettere kan udvælge det bedste og billigste tilbud for dig.

Du skal blot angive, hvilket beløb du ønsker at låne og hvor lang en løbetid lånet skal have, så sørger vi for at indhente tilbud fra en række forskellige udbydere. Herefter står det dig frit for, om du ønsker at benytte dig af et at tilbuddene. Det er altså helt