Indholdsbillede: https://unsplash.com/photos/O6hZIDm4dW4
Danmark er altså ikke det varmeste sted i verden at finde sig, og hvis dit hus ikke er ordentligt isoleret, bliver vinteren en kold omgang. Det er ikke nødvendigvis dyrt at få isoleret din hulmur, og på den lange bane betaler det sig mange gange tilbage, både på din varmeregning og for miljøet. Læs med her!
Brrr, den danske vinter er kold og klam. Det mærkes i et dårligt isoleret hus. Og ikke nok med det, når du går og skruer op for varmen hele tiden, får du også en irriterende stor varmeregning. Det mærkes faktisk også på klimaet, for du bruger elektricitet, du kunne have undgået med en bedre isolering.
Så måske er tiden kommet til at få isoleret din hulmur? Du kan finde favorable priser og gode tilbud på efterisolering, hvis bare du ved, hvor du skal kigge. Det hjælper vi dig med.
God pris og lille varmeregning
Du kan se pris hulmursisolering for at finde ud af, hvad det koster at få isoleret din mur. Det er fordelagtigt for dig at vælge et firma, der tilbyder at opmåle gratis. Udover at få en god pris på din efterisolering kommer du i det lange løb også til at få en betydeligt lavere varmeregning – og du har jo sikkert noget bedre at bruge pengene på, har du ikke?
Der er også andre grunde til, at du skal have fagfolk ud at kigge på dit hus. Du kan ikke selv se din hulmur, og hvilken slags isolation den har brug for, for det har at gøre med, hvilken afstand der er mellem inder- og ydervæg. Men fagfolk kan, med deres kompetencer og specialiserede udstyr, finde ud af den slags for dig. Herfra kan de rådgive dig og give dig tilbud. Hvis dine fuger er løse eller ligefrem faldet ud, eller du har andre skader på din mur, skal disse ting også inspiceres og tages i betragtning.
Hvordan ved jeg, om min hulmur skal isoleres?
Det er klart, at din hulmur kun skal isoleres, såfremt du har en hulmur. Mange huse, som er bygget i årene før år 1900, har ikke nogen hulmur. De er “fuldmurede” huse, som det hedder. Men langt størstedelen af opførte huse efter dette årstal har hulmure, og her kan det altså betale sig at isolere.
Hvis du bor i et “2. generations typehus”, som er opført mellem 1984 og 97, er det nok en undtagelse. Disse huse er i reglen så godt isolerede allerede, at det ikke giver mening at gå i gang med hulmursisolering. Hvis det alligevel trækker generende, kan det være, at du skal tænke på at få fat i nogle nye døre eller vinduer.