Hvis du er husejer, så har du nok bemærket, at der kan danne sig alger på husets tag, og at det kan være utrolig svært at slippe af med igen. Det er desværre noget, som opstår på langt de fleste tage, og der er generelt set ikke særlig meget, man kan gøre for helt at undgå det. Der skal nemlig bare bittesmå revner og en smule fugt til, for at planterne kan begynde at gro, og det er svært at undgå i et tag, som jo netop udsættes for vind og vejr.

Der er reelt set ikke andet at gøre end blot at få bekæmpet algerne, når de begynder at være omfattende nok til, at man ikke længere kan ignorere dem. Det anbefales generelt, at man faktisk får fjernet algerne årligt, så man aldrig lader problemet blive voldsomt nok til, at det begynder at blive grimt.

Slip af med algerne

For nogle vil det måske være ligetil at bekæmpe de hårdføre planter, men det er ikke alle, som har styr på, hvordan det skal gribes an – og det er slet ikke alle, som har tid eller mulighed til at kravle rundt på taget for at ordne dette. Et skråt tag kan jo hurtigt blive glat, når man er i gang med at rense det, og det kan faktisk blive en halvfarlig omgang, selv for en erfaren gør-det-selv type.

Det kan derfor være en god ide at søge professionel hjælp til opgaven. Algebehandling af tag kan være den helt rette løsning, hvor man nemlig slipper af algerne og alle spor deraf, hvorefter taget begynder at blive pænt igen. Hvis det hele udføres ordentligt, så vil du nærmest stå tilbage med et tag, som ser helt nyt og flot ud igen, og det vil virkelig være noget, som giver huset et nyt løft.