Mange håndværkere har igennem flere år knoklet som svend i en virksomhed, hvor de har kendt til deres egen dygtighed, men uden at føle sig værdsat nok fra mesters side, eller i det mindste få en løn der svarer til egne kompetencer. Derfor er det ofte set at håndværkeren drømmer om at blive selvstændig håndværker.

Der er nok af arbejde til alle håndværkere

Det kan selvfølgelig være rart at man ikke skal være usikker på hvordan indtægten ser ud næste måned, hvis der ikke tikker jobs ind. Det er det værste lod som selvstændig. Men heldigvis er det som om at verden ikke kan få nok af dygtige håndværkere, og der er rift om de dygtige i alle kroge af Danmark.

Derfor kan det sagtens forstås at en håndværker går rundt med drømmen om at blive selvstændig. Der er en vis frihed og man ved hvor de penge der gives for ens arbejdskraft havner. Men inden du kaster dig ud i bare at oprette et selskab, har du så husket at tjekke ud hvad et holdingselskab er for noget?

Få din viden om hvad et holdingselskab på plads

Holdingselskab er en selskabsform der ikke står for noget drift som sådan. Rigtig mange glemmer den fordel der kan være i at oprette et holdingselskab i samme forbindelse med at der oprettes et ApS, nemlig den rullende kapital. Dvs. det nærmest ikke koster dig ekstra at stifte holdingselskabet hvis du stifter det samtidig med dit ApS.

Der følger en del fordele med et holdingselskab, som berettiger det ekstra stykke arbejde der ligger i at et Holding skal have sit eget regnskab. Ikke nok med at dette regnskab som oftest er meget lille og normalt kan klares en gang årligt, så er der også skattefordele at hente her.

Din vej til at blive selvstændig håndværker. Foto: Unsplash

De gode fordele ved at oprette et holdingselskab

Når dit ApS begynder at have et årligt overskud, vil du skulle beskattes af dette overskud selvom du ikke får pengene i hånden. Det kaldes selskabsskat og den kommer du ikke udenom medmindre du har et holdingselskab, hvor du kan føre dit overskud over til.

Det har endnu flere fordele med sig, hvis det er det du vælger at gøre, altså at overføre dit overskud fra dit ApS til dit holdingselskab. Her sikrer du nemlig også at hvis dit ApS må dreje nøglen pga. uventet sygdom eller noget andet, så kan du kun hæfte for det der står som værdien i dit ApS til eventuelle kreditorer.