Et nyt tag er en af de dyreste investeringer, man kan foretage i boligen. Det koster typisk langt mere at renovere taget, end det gør at renovere badeværelset, køkkenet mv. Så det er altså en ret væsentlig investering, man skal foretage sig. Og det er ikke uden grund. Taget kan betragtes som husets ‘regnfrakke’ og holder boligen tør, isoleret og fri for regn, slud og vind. Men er et nyt tag investeringen værd? Og hvad koster et nyt tag?

Hvor længe holder et tag?

Før man afgør, om et nyt tag er investeringen værd, er det væsentligt at få afdækket, om der overhovedet er brug for en tagrenovering. Det er nemlig ikke altid tilfældet. Som generel regel bør et tag udskiftes hvert 20.-30. år. Det afhænger dog i høj grad af tagets type. For eksempel holder et tegltag langt flere end for eksempel et tagpaptag eller et plastiktag. Derfor bør man tjekke, om taget er utæt, skrøbeligt eller generelt bare trænger til en udskiftning, før man skifter taget ud. Alternativt, for at få afdækket, om der er behov for, at taget udskiftes, kan det også være en god idé at forhøre sig hos en uvildig tagkonsulent, som foretager et tagtjek og giver dig svar på, om det er nødvendigt at skifte taget.

Hvor meget koster en tagrenovering?

For at få afdækket, om en tagrenovering er investeringen værd, kan det være værd først af få afdækket, hvad en eventuel tagrenovering koster. Det er nemlig ikke altid helt billigt. Så hvad koster en tagrenovering? Se priserne nedenfor:

  • Tegltag: ca. 1700-2300 DKK pr m2
  • Eternittag: 800-1200 DKK pr m2
  • Tagpap: 900-1500 DKK pr m2
  • Ståltag: 1600-2000 DKK pr m2

Vær dog opmærksom på, at ovenstående prisestimater i høj grad er estimater: de er med andre ord forbundet med en høj grad af usikkerhed. Hvorfor er det? Det skyldes, at prisen i høj grad er betinget af en lang række faktorer, herunder lønninger, landsdel, mængde af udstyr, omfanget af opgaven mv. Du kan se mere om priserne på Tagtjekker.dk.

Er det investeringen værd?

Svaret om hvorvidt det er værd at investere i en tagrenovering varierer i høj grad fra sag til sag. For nogle vil det give mening rent økonomisk (det vil sige, det vil tjene sig selv hjem igen), mens det for andres vedkommende ikke gør sig gældende for deres tag. Hvis en tagrenovering leder til isolering og dermed besparelser på varmeregningen, kan det nogle gange godt betale sig. Tilsvarende kan en tagrenovering også fungere forebyggende forstået på den måde, at andre skader som for eksempel skimmelsvamp undgås ved en tagrenovering. Endeligt kan en tagrenovering også føre til stigning i ejendommens værdi svarende til investeringen. Se mere om det her på Bolius artiklen.