Når byggeriet eller renoveringen er ved at lakke mod ende, er det ved at være tid til at se på at få de sidste finish til at forvandle byggeriet til det du vil kalde for dit hjem fremover. Mange vil gerne opnå et look med flotte glatte vægge, men hvordan får man overfladerne til at blive helt jævne og glatte?

Skab det færdige udtryk

Du har sikkert allerede skabt dig idéer om, hvad det færdige udtryk skal ende ud med og du ved nok også allerede hvilken sofa og hvilke farver du skal have på væggene, men med det samme man kommer til væggenes materialer, kan der være et behov for at vide hvordan man netop skaber de glatte og flotte overflader under malingen.

Der er flere måder at få de glatte overflader. Opsætning af filt er den ene og den anden er fuldspartling af en væg. Det er forskelligt hvad man foretrækker af disse to og afhænger for mange personer meget af om der er tale om at der hentes hjælp til udførelsen ude fra eller om man selv kaster sig over det.

Helt glatte overflader. Foto: Unsplash

Filt kan opsættes professionelt

Skal du selv kaste dig over det sidste projekt her også, så kan det have stor betydning om du har et godt greb på spartlen og hvor meget tålmodighed du i det hele taget har med at få det endelige finish. Man kan sige at hvis du vælger at spartle din væg op for at få det glatte udtryk på dine vægge, så er det nødvendigt at pudse og spartle efter et par gange eller tre og til sidst lukke overfladen med materialer der giver det glatte look.

Lidt lettere er det at have med filten at gøre, da den er glat i sig selv og fungerer som glasvæv ville gøre andet end der her er tale om et meget tyndt lag tapet der ikke har nogen struktur. Har du dårlig erfaring med tapet, så vil filten måske være bedst at få på væggene med lidt professionel hjælp.