Der er noget helt særligt ved at gennemføre et gør det selv projekt, som man bare ikke opnår ved at få andre til at lave tingene. Ikke alene får man tingene præcis, som man ønsker dem, men man får også bare den bekræftende følelse til sidst, når man kan beundre sit værk og tænke ”Det er mig, der har lavet det der.” Det føles meget mere personligt og man værdsætter det på en helt anden måde.

Med den rette indstilling og bare et basalt kendskab til tingene, så kan man faktisk komme godt i gang, og man opbygger en erfaring, som gør det muligt at tackle det næste problem – og inden man ser sig om, så er man en erfaren gør det selv mand eller kvinde. Når man først når dertil, så er der få ting, som kan stoppe en, og man får transformeret sit hjem om til noget, som er helt ens eget.

Udstyret skal være i orden

Men for at man kan få gennemført ethvert projekt, så handler det i høj grad om, at man har de helt rigtige ting at arbejde med. Det inkluderer naturligvis både det rigtige værktøj, men det handler i særdeleshed også om at have de rigtige materialer i høj kvalitet, så man kan bygge det hele ordentligt – men det må jo også gerne kunne fås til en fornuftig pris, så det hele er arbejdet værd.

Det handler derfor om at finde billige byggematerialer til gør det selv personen, så man kan komme i gang med det næste projekt; og når sommeren melder sin ankomst, så vil projekterne begynde at komme frem i hobetal, så det handler om at komme i gang med det samme, så man kan få det bedste ud af det gode vejr, når der skal laves en ny terrasse, et nyt redskabsskur, eller måske noget helt tredje til matriklen.