Et ludbehandlet trægulv gør underværker for et rum, og det kommer til at fremstå større og lysere. Se her, hvordan du selv ludbehandler dit trægulv.

Hvis du har et lyst trægulv, kan det gøre underværker, hvis du ludbehandler det. Det er forholdsvist nemt og billigt at ludbehandle dit gulv selv, men det kræver, at du har tungen lige i munden. Det kan nemt ende galt, hvis ikke du sætter dig ordentligt ind i tingene.

Herunder får du en kort introduktion til, hvordan du selv ludbehandler dine gulv. Har du ikke mod på det, kan du hyre en professionel virksomhed til ludbehandling af gulve.

Sådan ludbehandler du dit trægulv

Ludbehandling trin 1: Det første, du skal gøre, er at rengøre dit gulv. Det skal være skinnende rent, når du går i gang, ellers risikerer du, at resultatet ikke bliver tilfredsstillende. Dit gulv bør enten være nylagt og ubehandlet, ellers skal det være nyslebet.

Der må hverken være støv eller savsmuld på gulvet, så sørg for at rengøre det og støvsuge det grundigt efterfølgende. Alt skal væk, så du ikke risikerer, at støv og skidt sætter sig.

Ludbehandling trin 2: Når gulvet er rengjort, og du har sikret dig, at der ikke er støv og skidt på overfladen, skal du give det en ordentlig omgang lud. Det kan købes i de fleste byggemarkeder. Lad det efterfølgende tørre natten over. Du kan bruge en pensel eller en malerrulle, når du behandler dit gulv.

Det er en god idé at bruge både handsker og sikkerhedsbriller, da lud virker ætsende. Mal altid langs fibrene for det bedste resultat.

Ludbehandling trin 3: Slib gulvet grundigt med fint sandpapir, før du efterbehandler det. Den lud, der ikke er trængt ned i gulvet, ligger som en slags hvid hinden ovenpå gulvet. Den skal du slibe, vaske og støvsuge efterfølgende.

Nu kan du efterbehandle det med med olie, sæbe eller lak, så ludbehandlingens flotte finish sætter sig i træet.